Picmaickel versus Dehaco B.V. 1/3

HOE HET BEGON
Ik hoor vaak van mensen dat ze via LinkedIn geen enkele opdrachtgever kunnen vinden die bereid is om een opdracht te gunnen. Toch moet ik zeggen dat het mij redelijk af gaat. Zou dat zo zijn omdat ik het lef heb om te vragen om een opdracht? Ik denk dat, naast het veel aanwezig zijn en laten zien wie je bent en wat je interesses zijn, het succes kan komen door een positieve instelling. Daarbij was ik zo brutaal om aan Cor Nell, de rayonmanager van Dehaco te vragen of men op zoek was naar een fotograaf die zijn hart heeft liggen bij het fotograferen van GWW bouw en sloop. Cor had mij schijnbaar al een tijdje in de smiezen gehouden en vond mijn werk wel interessant. Hij had mijn naam al genoemd bij de projecten in aantocht. Ook Aron van Scheffer Groep heeft mij bij Cor aanbevolen vanwege mijn manier van werken. Niet lang daarna heb ik aangeboden om mijzelf eens voor te stellen op het hoofdkantoor van Dehaco in Lisserbroek. Dat stukje persoonlijk contact vind ik erg belangrijk. Niet alleen ziet men wie ík ben, zelf kan ik ook zien met wie ik zaken doe. Ik kreeg een rondleiding van Jolanda, de marketing strateeg waarbij mijn foto’s door de selectieve keuring zouden gaan en er was al gauw een klik. Het fijne is dat beide partijen direct weten waar ze aan toe zijn. Ik weet wat voor foto’s men wil en zij weten hoe ik het liefste werk. Combineer deze twee en het kan eigenlijk niet meer stuk.Ook de sfeer en acceptatie naar mij toe in mijn blijheid en enthausiasme maakte hun niets uit. Wat ik ook merkte is dat er een hele leuke sfeer hing onder collegas. Zoiets pik je vrij snel er uit. Dit was een bedrijf waar ik graag meer voor wilde doen.

OPDRACHT GEGUND

Na de rondleiding duurde het dan ook niet lang voor ik mijn eerste project toegewezen kreeg. En niet zomaar een. LEK Sloopwerken heeft bij Dehaco een CR140R aangeschaft. De grootste roterende betonschaar die er te krijgen was. En ook nog eens een vette locatie, namelijk Schiphol! Dat vraagt gewoon om mooi materiaal. En die kregen ze! Cor was zelf ook aanwezig op locatie en kreeg te zien hoe ik te werk ging. Deze afbeeldingen zijn dan ook gebruikt in de marketing van Lek Sloopwerken en die van Schiphol. Een “successor” voor Picmaickel en Dehaco.

Na deze levering van foto’s kreeg ik niet lang daarna ook weer een tweede, derde en vierde opdracht aangeleverd. M. Heezen in Roermond en Aertssen in Antwerpen en Scheffer groep in Delfzijl. Fotograaf zijn is al een heerlijk beroep. Maar als je dan ook nog eens je meest favoriete onderwerpen mag fotograferen dan wordt je hier alleen maar verschikkelijk blij van.

M. HEEZEN B.V. SLOOPWERKEN

M. Heezen in Roermond had de CR40R van Dehaco op de korrel. De 4,5 ton wegende schaar is ideaal om dit soort werk te doen. Deze schaar zou tegen de ochtend aankomen. Helaas was er een flinke file ontstaan voor het transport en kwam deze pas in de middag aan. Natuurlijk ga ik dan niet in de keet zitten en koffie drinken. Nee deze man gaat dan gewoon zelf fotos maken van de sloopwerkzaamheden. Ik moet zelf ook een databank hebben met mooi materiaal. Wat mij gelijk opviel is de Liebherr 954 HR. Wat een beest is dat.

Naast een uiterst vriendelijke machinist die me een beetje bijpraatte over wat voor een machine het was en wat deze nou wel kon of juist niet kan kon ik niet ophouden met het fotograferen van deze reus. Later bij de aankomst van de CR40R kon ik weer verder met mijn originele werkzaamheden en de CR40R aan het werk fotograferen in combinatie met de sloopwerkzaamheden. Nu heeft M. Heezen ook een extra portfolio aan foto’s waarmee ze blij waren en ook mijn naam gaat dan weer verder in de sloopwereld. Wat voor mij de marketing strategie is op Linkedin en offline.

Uiteraard is dit niet alles wat ik heb gefotografeerd. Ik kan niet alles in een post proppen, dat is gewoon niet te doen gezien men ook aan het werk moet en niet alleen maar alles kan lezen wat ik wil vertellen. Daarom heb ik besloten er een drieluik van te maken. Woensdag post ik het 2e deel bij van Aertssen en vrijdag voor het weekend sluit ik af met Scheffer Groep in Delfzijl. Wil je op de hoogte blijven zul je me toch moeten volgen. Tot woensdag met het vervolg van Picmaickel VS Dehaco!!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.