Fotograaf Zwolle  fotografie zwolle

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Van klein jochie tot een creatief beeld-denker.

Fotograaf Zwolle

Ik was jong, ik gok een jaar of 12 toen ik tegen het beter weten van mijn lieve opa zijn camera meenam om de camping te fotograferen in Mierlo. Ik kwam thuis met modder onder mijn sloffen en een  grote grijns. Ik was van boven tot onder bedekt met modder. Maar de camera had geen spatje. De fotos waren niet zoals ieder ander ze zou nemen. Nee, ik moest door de modder kruipen om het mooie beeld van een laag punt te pakken. Daar op die plek, in de vakantie met opa en oma kwam ik erachter dat ik graag met beeld werk.

 

Voorheen heb ik vele banen gehad. Van ouderenverzorger tot heftruckchauffeur maar het bleek al snel dat ik niet kan werken onder een baas. Stil zitten was ook geen optie. Dus heb ik gewerkt bij de Sociale Werkplek WEZO waar ik ook niet echt gelukkig werd. Inmiddels fotografeerde ik al een jaar of 10 o.a. voor de lokale omroep, en mensen die mijn werk waardeerden. Ik werd veelal gevraagd dus dat betekend dat mijn werk gewoon goed is. De knoop werd doorgehakt toen een stichting zich ermee bemoeide. Via Onbeperkt Zelfstandig werd mij geleerd hoe ik ondernemer kon worden en een succesvol bedrijf te starten. Picmaickel Fotografie was geboren. Nu ben ik zover en kan ik de wereld laten zien wat Picmaickel in huis heeft. Toen ik 12 was ben ik niet opgehouden met door de modder te kruipen. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en we gaan nog verder. Verder dan ik ooit had kunnen dromen.

 

Ik ben goed in het peilen van emoties. Het zoeken naar het verhaal erachter. Zoeken naar de juiste verwoording in een enkele foto.
Daadkracht

Zijn tomeloze interesse en aandacht voor fotografie blijkt zeker uit zijn zelfstudies en de vele uren die hij spendeert aan het bekijken van youtube instructiefilmpjes. Hij gebruikt zijn netwerk en zeker ook zijn fotografie ervaring bij verschillende partijen zoals de lokale omroep in Zwolle. Maickel heeft een voorkeur voor portretfotografie en probeert in elke foto op zoek te gaan naar de pure emotie, uitdrukking en spontaniteit. Ook voor productfotografie draait hij zijn hand niet om. Hij houdt van het experiment en speelt zichzelf daarmee in de kijker. Of het nu gaat om het weggeven van een gratis fotoshoot of het aangaan van een experimentele fotoshoot met ingewikkelde composities, hij gaat niets uit de weg. Maickel zoekt samen met zijn klant in een voorgesprek naar de wensen en behoeftes van de klant. Deze wensen legt hij naast zijn eigen creatieve inbreng en hij probeert dit met elkaar te verweven tot een foto waarmee de klant enthousiast naar huis kan. MAICKEL biedt de klant daarmee zijn onmiskenbare signatuur: extra tijd en aandacht voor detail! Hij wil graag dat iedere klant met een goed gevoel naar huis gaat na een bezoek aan hem en zijn studio!

DROOM MODUS

Mijn droom is om uiteindelijk een eigen studio te hebben wat vol staat met mooie lampen, achtergronden waar ik mijn idealen kan schieten in de schaduw van het portret. Waar de glimlach nooit wordt vergeten en de herinneringen bij blijven. Een studio waarbij ik iedereen kan helpen. Of het nou gaat om reclame of dierbare herinnering, een glimlach of hartstocht die iedereen meteen herkent bij een verliefd koppel. Dat vind ik het mooiste wat er is. Picmaickel fotografie gaat voor de ultieme passie van de foto.

Maar om te beginnen bij het begin, is mijn droom, bekend te worden als een erkende fotograaf van Zwolle. Dagelijks aan het werk te zijn als fotograaf voor verschillende doeleinden. De meeste mensen kennen mij ook als de persfotograaf voor de lokale omroep. Dit betekend dat ik verschillende soorten fotografie heb gedaan met verschillende belichtingen. Nu ben ik mij meer aan het orienteren op portretten en eventfotografie want dat vind ik echt het leukste. Onder de mens komen. Ik maak makkelijk contact met de mensen en ik ben altijd al een festivalganger geweest. Ik ben echt een mensen-mens. Ik stel de meest zenuwachtige mensen voor de camera gerust en laat ze voelen alsof ze thuis zijn. Een mooie foto begint bij het begin en dat is dat hun zich thuisvoelen. En dat probeer ik altijd voor elkaar te krijgen.

Achter de schermen bij Picmaickel.nl

Natuurlijk heb ik ook mensen waar ik zelf mijn inspiratie vandaan haal. Ik zat vroeger erg in de metal en rock sfeer dus wie Stefan Schipper kent snapt dat deze fotograaf wel een goede inspiratiebron voor mij is. Ook het werk van Ork de Rooij bevalt mij enorm. Ik hou niet van standaard maar juist net even een andere pose in plaats van het recht in de camera kijken. Het zoeken naar het aparte. Het zo mysterieus mogelijk maken van het portret. Mensen laten dagdromen in mijn foto’s Heerlijk!!

Publicaties

Ik word regelmatig gevraagd om foto’s te maken voor websites en magazines. Hieronder laat ik een paar voorbeelden zien van websites die dankbaar gebruik maken van mijn materiaal.