Scheffer Groep, Project Bioscoop Kroon Zwolle
Comments
Share
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Beschrijving

De eerste bouwstenen.

Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat ik voor het eerst contact kreeg met Hans, Jorrit en Aron Scheffer. Ondertussen mag ik mijzelf wel stiekem tot de familie Scheffer beschouwen. Picmaickel is de huisfotograaf van een infrabedrijf dat zorgt voor totaalsloop, afvoer, asbest-sanering en vele andere dingen. Scheffer Groep in Wezep en Groningen. Dit is eigenlijk allemaal begonnen een jaar terug via Myrte Scheffer de dochter van Hans. Myrte heeft samen met 4 anderen een groep opgezet om mij te ondersteunen als freelance fotograaf. Zoals de meesten wel weten ben ik anderhalf jaar geleden ZZP-er geworden met hulp van Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen, zodat ik mijn eigen bedrijf kon opstarten. Dat was de basis: leren hoe te ondernemen en te acquireren. Dat bleek toch niet helemaal voldoende en samen met Myrte en de 4 anderen hebben we een traject opgezet om mij door middel van persoonlijk advies te laten ontplooien als de fotograaf die ik nu ben. In het traject heb ik vaak geroepen dat mijn hart qua fotografie ligt bij de grotere machines, bulldozers, graafmachines, groot transport. Zoals ik wel vaker zeg, de infra. Destijds wist ik nog niet dat Myrte de dochter is van Hans Scheffer. En laat het nou toeval geweest zijn dat Scheffer ook nog bezig was met de sloop van de voormalige bibliotheek in de Diezestraat te Zwolle.

Alles kan kapot!

Ik heb er geen gras over laten groeien en gelijk verteld dat ik dit project heel graag voor ze wilde vastleggen. Free of charge! Omdat ik zoiets nog niet in mijn portfolio had staan. En zo geschiedde het dat de bibliotheek de eerste klus was die ik voor Scheffer heb mogen doen. Het was wat zij noemen een "totaalsloop". Dat betekent dat alles kapot kan tot en met de fundering. Alles wordt mooi en schoon opgeleverd. De eerste dag was het gelijk raak! Lekker weer. En een paar mooie foto's zorgden ervoor dat ik werd gebeld door Hans. Of ik niet vaker voor hen wilde schieten. Er was dus direct een mooie klik tussen Scheffer Groep en Picmaickel.
Ons eerste project zorgde gelijk voor een mooie klik

Een nieuw en fris uiterlijk

Niet lang daarna mocht ik voor Scheffer een fotoreportage maken van de mobiele puinbreker. Hier had ik iets meer bewegingsvrijheid en dat is dan ook te zien aan het werk. Logisch dat je op een bouwterrein vast zit aan regels en tijdsdruk waardoor er niet altijd gelegenheid is om te "spelen". Toch kon ik mooi aan de slag op de locatie waar de puinbreker stond. Zo brutaal als ik ben, klim ik overal in en op. Dat is tof, uniek en geeft de kijker een ander aanzicht van het materiaal in de werkzaamheden.
Zoals het breken van puin tot recyclebaar materiaal voor o.a. wegenbouw. Ook hier was de Hans over te spreken. Toen leerde ik ook de andere mensen kennen, zoals Jorrit en Aron, de twee broers van Myrte. Rob en Mo de twee kraanmachinisten. De bedoeling was dat mijn beelden werden gebruikt voor een nieuw en fris uiterlijk voor de website. Dus ik mocht al mijn creatieve ideeën gaan uitproberen. Met succes!

Drie keer is scheepsrecht

Vanwege mijn manier van vastleggen wilden ze mij vaker in gaan zetten. De eerste officiële opdracht was in Genemuiden. Deze heb ik helaas niet kunnen doen. Dit omdat mijn agenda al vol stond en het een project was waar niet duidelijk was hoelang deze in beslag nam. Gelukkig kwam al snel weer een telefoontje! Deze derde opdracht is het eerste project van Scheffer Groep waarbij ik vanaf het begin betrokken ben. Het is de sloop van de voormalige Pathé bioscoop De Kroon in Zwolle. Hierbij is het de bedoeling dat ze de eerste verdieping laten staan voor een projectontwikkelaar. Hierop worden dan weer nieuwe appartementen op gebouwd. Dit maal moet er een totaal verslag worden gemaakt van deze klus. Zowel foto als videomateriaal. Deze klus is nu een week bezig en het is fijn hoe ik door de groep ontvangen wordt. Mijn ideeën worden geaccepteerd en ik probeer mij dan ook professioneel in te zetten. Nieuwe ideeën opdoen. Weer een andere kijk op dit nieuwe project. Soms heb je maar een seconde de tijd om een idee in mijn hoofd uit te werken naar beeld. Omdat ik dit werk zelf heel erg leuk vind, zet ik me meer in dan uiteindelijk op papier staat. Bijvoorbeeld Even een ritje naar Wezep om de nieuwe aanwinst van hun op de plaat te zetten. Of naar Hattem om een half huis op de foto te zetten. Gewoon omdat het kan, omdat het gewoon tof is. Maar ook omdat Scheffer Groep me een kans geeft om te laten zien wat ik in huis heb.
Het eind resultaat mag er dan ook wel zijn. Dit is de eerste week. Met nog 5 weken te gaan. Jullie kunnen de progress volgen op mijn Facebookpagina en hier op LinkedIn. Of kom gewoon zelf eens kijken! Ongetwijfeld gaan Picmaickel en Scheffer meer mooie dingen samen doen. Mocht je benieuwd zijn wie Scheffer Groep is en of ze jou kunnen helpen om het werk wat lichter te maken door bijvoorbeeld hun personeeldiensten in te huren., kun je HIER kijken.