VAN SCHROOT NAAR PURE VERWENNERIJ

 

Deze auto kent een hele lange lijst van geschiedenis. Vanaf de aankoop in 2007 tot vandaag de dag. Olaf is al heel erg lang fan van Porsche. Maar een droom moest uitkomen en dat is porsche 2.7 RS bemachtigen. Niet de originele want die zijn echt niet meer te betalen. In mei zag hij de kans schoon en kocht toen van zijn vakantiegeld een Porsche 911 2.7 RS.

Eind 2007 zijn ze begonnen met het uit elkaar trekken van de auto.

in 2008 heeft een plaatwerker er 160 uur aan besteed. en is vanaf de bodemplaat gerestaureerd

Ik leerde Olaf als eerste kennen bij een netwerk evenement van Open Coffee Maastricht. Zijn vrouw Haydee was ook aanwezig en we zijn eigenlijk begonnen met de portretfoto van haar. Deze uit de losse pols geschoten en daar waren ze zo van onder de indruk dat ze later zijn gaan zoeken wat Picmaickel nou precies deed. De eerstvolgende netwerk meeting van OCM liet hij doorschemeren dat hij had gezien dat ik aan autofotografie deed en ik zoekende was naar een autoliefhebber. Niet snel daarna gingen we tot actie over!

``EN TOEN ZAGEN WE DE MILITAIREN OP ONS AFKOMEN``

Dan schrik je toch wel even, maar het waren hele aardige mensen.

auto fotografie Porsche
autofotografie Porsche 2.7 RS-2381
autofotografie Porsche 2.7 RS-2407

Zo gezegd zo gedaan! Tenminste dat dachten we dan. Eerst een locatie! Ik had natuurlijk de militaire basis in Zutendaal nog vers in het geheugen staan van de Ford Focus RS3. En dat ging zonder enige problemen. Eenmaal in Zutendaal aangekomen reden we door de openstaande poorten en konden we op de landingsbaan beginnen met de panshots, de kofferbakshots en de gewone fotoshoot. Toch moest ik al een beetje om me heen kijken want er kwam een ongelofelijk ruw geluid uit de uitlaten van deze prachtbak. En jawel hoor! Tijdens de kofferbakshots kwam in de verte een militair voertuig aangereden en maande ons om te stoppen. Bijtend op de lippen stelde ik me netjes voor en kregen we te horen dat we op verboden terrein bevonden. Gelukkig zagen de heren ook dat dit een onschuldige vergissing was en konden we, als we opschoten, nog een paar fotos schieten voor men de poort dicht deed. “Volgende keer bent u zeker welkom” zegt de man in uniform. “Maar dan dient u zich wel te melden van te voren”. Ietwat geschrokken zijn we aan de rand van de locatie verder gegaan met de rigshots en de detailfoto’s

auto fotografie Porsche

Uiteraard is het een mooie beloning als je daarna zelf aan de geschiedenis van deze auto mag deelnemen en mag plaatsnemen achter het stuur. Met een knikje krijg je toestemming om met een burnout weg te trekken. De power, het gerammel van metaal op metaal en het voelen van de versnelling die de auto nog meer laat grommen is fenomenaal. Ik heb in veel nieuwe autos mogen rijden. Maar dit… Dit is een ervaring die ik niet zo heel snel ga vergeten!

autofotografie Porsche 2.7 RS-2148
autofotografie Porsche 2.7 RS-2180

Dit is maar een kleine greep van alle foto’s die gemaakt zijn. Wil je nou ook professionele bedrijfsfotografie of heb je een speciaal verzoek? Laat Picmaickel je verder helpen.